Vijesti i priopćenja

Izložba slika - RIJEKA KOJA ZBLIŽAVA -

U prostoru Demokratskog rasadnika, 12. ožujka u 19:30 sati održati će se izložba fotografija pod nazivom "RIJEKA KOJA ZBLIŽAVA" akademskog slikara Dražena Turkovića. Izložbu otvara i kroz izložbu vodi povjesničar umjetnosti Iztok Premrov.
Dražen Turković rodio se 17. studenog 1950. godine u Pribanjcima, selu blizu Bosiljeva, gdje provodi djetinjstvo uživajući u blagodatima rijeke Kupe. Osnovnu školu pohađa i završava u Vodnjanu, nakon čega upisuje Školu primjenjenih umjetnosti u Ljubljani (1967.-1971.). Obrazovanje nastavlja na Likovnoj akademiji Brera u Milanu i diplomira 1975. godine.
Izložba slika ostaje otvorena do 04. travnja s radnim danom od 08 - 15 sati!

Predstava kazališne skupine INSPIRARE

Dana 02. ožujka u prostoru Demokratskog rasadnika, kazališna skupina Inspirare izvela je svoju predstavu pod nazivom "Susret".

Članovi skupine su amateri koji su se duži niz godina bavili amaterski glumom i režijom u sklopu karlovačkog gradskog kazališta Zorin Dom te su i kroz ove svoje prirodne darove odlučili prenijeti životnu istinu -kršćansku poruku građanima svog grada, pa i šire. Članovi skupine njeguju kršćanski pristup i izričaj, kako u ovoj i budućim predstavama, tako i prema publici. Predložak za predstavu je američki igrani film, te je predstava sukladno originalu nazvana SUSRET. Uključuje šest glumaca ( tri muška i tri ženska lika),vlastitu scenografiju, kostime, rekvizitu i glazbene isječke. U predstavi skupina ljudi svatko na svom individualnom putovanju nailazi na olujno i kišno nevrijeme te se moraju skloniti u naoko napuštenom restoranu. U tom restoranu susreću pomalo neobičnog konobara koji im svojim pristupom mijenja živote. Predstava je edukativna, inspirativna, zanimljiva te potiče na razmišljanje o cilju života. prikladna i razumljiva za sve uzraste (od 15-95 god).

 

Tribina "Pčelarstvo kao komponenta održivog razvoja stočarstva"

Sastanak predstavnika MO-a grada Duge Rese

Dana 13.02.2015. u 18:00 održao se sastanak u prostoru Demokratskog rasadnika na kojem su prisustvovali predsjednici i zamjenici svih MO-a grada Duga Rese. A u svezi obveza predsjednika i zamjenika MO-a u izvanrednim situacijama  (velike količine snijega, poplave itd.).

Tvrtka COGNITA i PORTAL EDUKACIJA.NET pozivaju vas na besplatnu prezentaciju tečaja!