Vijesti i priopćenja

Edukativno humanitarna radionica za Udrugu obitelji djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Sunce" Duga Resa

 

GRADSKA ORGANIZACIJA ŽENA „ KATARINA ZRINSKI“

HDZ-a GRADA DUGA RESA

 

POZIVAMO VAS

na edukativno humanitarnu radionicu za

Udrugu obitelji djece i osoba s poteškoćama u razvoju “Sunce“ Duga Resa

“ZAJEDNO ZA DJECU SUNCA”

koja će se održati dana 12. prosinca 2014. godine (petak)

od 15,00 do 19,00 sati u Demokratskom rasadniku.

 

Pridružite nam se, naučimo izrađivati božićne ukrase, udružimo se zajedno i učinimo dobro za djecu „Sunca“!

Sastanak povjerenika Mjesnih odbora za civilnu zaštitu

Dana 02.12.2014. u 18.00 h u Demokratskom rasadniku održan sastanak sa predsjednicima Mjesnih odbora sa područja Grada Duge Rese koji su ujedno povjerenici civilne zaštite.Sastanku su prisustvovali Zoran Vilović kao načelnik Stožera zaštite i spašavanja, Marko Benić ispred Odbora za vatrogastvo i civilnu zaštitu, Marija Kasunić kao komunalni redar i Dijana Jurčević ispred Odjela za gospodarstvo, društvene djelatnosti, stambene, pravne i opće poslove Grada Duge Rese.

Povjerenici su upoznati s dokumentima koji su donijeti u sustavu zaštite i spašavanja za područje Grada i sa njihovim dužnostima temeljem Plana zaštite i spašavanja i temeljem Plana civilne zaštite. Sukladno navedenim dokumentima na području Grada nisu ustrojene postrojbe civilne zaštite već samo povjerenici civilne zaštite kojima su ujedno podijeljeni i reflektirajući prsluci.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3.prosinca. Udruga invalida rada grada Duga Resa, u suradnji s Domom zdravlja i Pučkim otvorenim Učilištem obilježava praznik osoba s invaliditetom, te se u sklopu toga u Demokratskom rasadniku danas (3.12.2014.) organizira besplatna akcija provjere šećera u krvi i mjerenje tlaka. Povodom ovog dana, također se obilježavala i „Kampanja bijele vrpce“ koja se održava 25. Studenog Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i traje do 10. Prosinca.

Izložba fotografija ZPZ "Vile"

U Demokratskom rasadniku do kraja ovog tjedna, tj. 5. prosinca može se pogledati izložba slika ZPZ „Vile“ , koja je postavljena u sklopu obljetnice 20 godina ZPZ „Vile“.

Promocija knjige "Poćupali se maćki" Damira Valenta

Dana, 27. 11. 2014. u Demokratskom rasadniku je održana promocija knjige „Poćupali se maćki“. Damir Valent, u puku znan kao „Dado“, već gotovo dva desetljeća zabavlja slušatelje lokalnih radio postaja. Najduže to čini u eteru Radio Mrežnice, gdje već gotovo 15 godina, od 6 sati ujutro budi pospane svim dozvoljenim sredstvima. Iz te silne energije, dobrih vibracija i korisnih informacija, nalazi materijal za drugi način izražavnja - pisanje. (O)blaže ljekovitim „oblozima“ čitatelje portala matičnog Radija, u kojima opisuje zgode koje zapazi na brojnim voditeljskim i sviračkih gažama, ali ni petljanje u druge sfere života, ponajprije političke, nije mu strano.

Ova zbirka priča, druga, nakon odlično prihvaćenih „Ministranata...“, nastavak je autorovih nastojanja da zabavi čitatelje, kao što svakodnevno plijeni pozornost slušatelja. Naslov - „Poćupali se maćki“, rugalica je govoru rodnog mu Vukmanića, koji je polazna i završna točka promišljanja ovog prosijedog „pedeset + starog gospona“.