Vijesti i priopćenja

Provedena edukacija o izradi Strateškog plana za udruge

U okviru provodjenja Program regionalnog razvoja i jačanja sposobnosti organizacija civilnoga društva na lokalnoj i regionalnoj razini udruga SMART iz Rijeke je 30.rujna 2014. provela u Demokratskom rasadniku edukaciju o izradi Strateskog plana za udruge s podrucja Karlovacke zupanije. Edukaciju su provele trenerice Gordana Forčić i Zvjezdana Schulz Vugrin. Na radionici su sudjelovali predstavnici 6 udruga s podrucja Karlovacke zupanije.

Teatar Exit u Dugoj Resi

Najavljujemo dolazak hit predstave Teatra Exit „Sutra (ni)je novi dan!“ u Pučko otvoreno učilište Duga Resa!

SUTRA (NI) JE NOVI DAN!  je predstava o nizu naših problema, konflikata  i dilema, otkačena  i vesela, tužna i potresna, smiješna i gorka, za mlade i stare!
Na tragu svojih autorskih uspješnica "Kako sada stvari stoje", "Kako misliš mene nema?!" i "Samo bez emocija", Ivica Boban i Teatar EXIT vam predstavljaju tri nova mlada i talentirana glumca - Iskru Jirsak, Zorana Pribičevića i Mirelu Videk   
U dva sata virtuozne turbo igre  - oni će vam pričati o svojim željama i promašajima, o susretima, mimoilaženju i razilaženju, o samoći i čežnjama, o jalovim savjetima, konceptima i receptima… Predstava je živa vivisekcija problematične stvarnosti koju živimo i načina kako bježimo od nje…
Dođite i saznajte tko su ti ljudi što žive pored vas, što im se događa, muči i rastura. Kako su nadrapali i zašto su se raspali. Gdje su se zaje**** i zašto su naje****. Koji film furaju i u što ih guraju, o čemu maštaju i kako ispaštaju u današnjem vremenu sve veće  bijede, u dehumaniziranom svijetu interesa i profita u kojem su outfit, poze, lažna obećanja i promocije važnije od ljudi, njihovih života i smisla.
Brojne nagrade, desetak aplauza na otvorenoj sceni, smijeh i suze u publici, nesuzdržane glasne reakcije iz gledališta, dugotrajne ovacije nakon završetka - takva atmosfera prati predstavu Teatra Exit „Sutra (ni)je novi dan!.

Cijena ulaznice:
Slobodna prodaja - 50,00kn
Grupa firme (10+) -  40,00
Grupa škole (15+) -  35,00kn 

Prodajna mjesta:

•  Tajništvo Učilišta (pon-pet od 08-15 sati) - rezervacije na broj 844-252
•  KA TRAVEL d.o.o., I.GUNDULIĆA 3, Karlovac

•  KOMPAS ZAGREB d.d., Zrinjski trg 4, Karlovac
•  STAR TURIST d.o.o.,  Matka Laginje 1, Karlovac
•  TISAK d.d., TISAKmedia KARLOVAC - Trg M.Gupca 1, Karlovac
•  TISAK d.d., TISAKmedia KARLOVAC SUPERNOVA - Prilaz Vjećeslava Holjevca 12, Karlovac

online: www.ulaznice.hr

 


Predstavljena knjiga "Tragovima predaka - Povijest loze Perušić"

U petak, 19.09.2014. godine u Demokratskom rasadniku predstavljena je knjiga "Tragovima predaka - Povijest loze Perušić" autora Lajče Perušića. 
O Perušićima u dugoreškom kraju govorio je Marinko Perušić, o Perušićima u Sloveniji Janez Perušić, o knjizi autor Lajčo Perušić.
Bila je to prigoda čuti priču o Perušićima, njihovim potomcima, o političkim i kulturnim kretanjima njihova doba u Hrvatskoj. Bilo je riječi također i o mjestima i krajevima u kojima su Perušići živjeli, čime su se bavili i o osobama njihovim suvremenicima.

Knjiga dokumentirano obrađuje Perušićevu lozu od 15. stoljeća do danas.

Prikazivanje filmskog stvaralaštva Kinokluba Zagreb

U subotu, 27.09. u 19:30 sati Udruga Kunstbunker u Demokratskom rasadniku organizira prikazivanje filmskog stvaralaštva Kinokluba Zagreb te započinje javnu raspravu o eventualnom osnivanju Kinokluba Duga Resa.
Na predstavljanje filmskog stvaralaštva i javnu raspravu svi zainteresirani građani su dobrodošli.

Ovim konceptualnim projektom "Nove Vrijednosti" autora Nikole Vukmanića završava ovogodišnji Kunstbunker Music&Art Festival koji organizira Udruga "Kunstbunker Duga Resa".

Dugorešani, a ujedno i članovi Kinokluba Zagreb Almir Fakić i Nikola Vukmanić namjeravaju zainteresiranim građanima Duge Rese i okolice približit filmsko stvaralaštvo, te predstavit potporu koju možebitni dugoreški kinoklub može ostvariti uz potporu Kinokluba Zagreb.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Demokratskom rasadniku

U petak, 19.09.2014. godine u Demokratskom rasadniku organizirana je akcija darivanja krvi.
Akciji se odazvalo 92 osoba, no 10 ih je vraćeno zbog problema sa zdravljem.
U akciji je prikupljeno 82 doze krvi.
Sljedeće darivanje krvi je 19.prosinca.